AANRIJDINGSFORMULIER

Gratis juridisch advies

Met het Europees schadeformulier geef je schade na een aanrijding door aan de verzekeraar. Dit formulier wordt ook wel het ‘Aanrijdingsformulier’ genoemd. In heel Europa wordt hetzelfde formulier gebruikt. Aan de hand van dit aanrijdingsformulier bepaalt de verzekeraar wie er schuldig is bij een ongeval. En wat de schade is. Let er daarom op dat je het autoschadeformulier zo goed en volledig mogelijk invult.

Een verkeersongeval kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de rest van je leven. Fysieke ongemakken zoals een whiplash, rugpijn en andere vormen van (blijvend) letsel kunnen het gevolg zijn. Dit kan een ongeval zijn dat enkel voertuigen betreft, zoals auto’s, fietsen of motorfietsen.

Het kan ook een ongeval betreffen waarbij een niet-gemotoriseerde of ‘kwetsbare’ deelnemer zoals een voetganger of fietser betrokken is. Deze laatste groep krijgt vaak te maken met langdurige gevolgen na een ongeval. Veel fietsers en voetgangers kiezen ervoor om na een ongeval geen actie te ondernemen. Dit kan te wijten zijn aan een gebrek aan kennis over bestaande regelgeving, het gevoel ‘schuldig’ te zijn aan het ongeval, of omdat de geschatte schade te laag is.

Enkele voorbeelden van verkeersongelukken (veroorzaakt door de tegenpartij):
· De kop-staart botsing;
· Aanrijding tussen auto en voetganger;
· Aanrijding tussen auto en fietser;
· Aanrijding tussen auto en minderjarigen;
· Verkeersongevallen waarbij sprake is van roodlicht situaties;
· Aanrijdingen waarbij verkeer van rechts kwam;
· Aanrijding waarbij een bestuurder de voorrangsregels schendt;
· Aanrijdingen met een dodehoek ( vrachtwagens vs fietsers );
· Aanrijdingen waarbij de straat niet voldoet; en
· Aanrijdingen met passagiers of inzittenden.